Yaz Aylarında Bebek Beslenmesi İçin 8 Öneri

23 Eylül, 2022

Anahtar Kelime 1Anahtar Kelime 2Anahtar Kelime 3
eub logo

Yazan Yayınlayan

enuygunbakici.com

Yaz Aylarında Bebek Beslenmesi İçin 8 Öneri

Beslenme, bebek bakımında ebeveynlerin özen gösterdiği konulardan biridir. Sıcak hava, açık hava aktivitelerinin artması, gıdaların çabuk bozulma riski, seyahat sıklığındaki artış gibi çeşitli faktörlerin etkili olması yaz aylarında beslenmeyi daha önemli hale getirir. Aşağıdaki 8 öneriyi dikkate alarak bebeğinizin sıcak yaz aylarını sağlıklı bir şekilde geçirmesine yardımcı olabilirsiniz:

Bebeğinizi Gelişimine Uygun Besleyin

Ek gıda döneminden önce bebeğiniz için en sağlıklı, besleyici ve steril gıda anne sütüdür. Anne sütü ile beslenme mümkün değilse uzman hekim önerisiyle bebeğinizi formül mama ile besleyebilirsiniz. Yaz aylarında bebeğinizin yeterince anne sütü ya da formül süt alıp almadığına dikkat edin. Bebeğinizin kilo alım hızı ve idrar yapma sıklığı bu konuda size yardımcı olabilir. Ek gıda döneminde ise hekiminizin tavsiyeleri doğrultusunda bebeğinizin ayına uygun besleyici yemekler hazırlayabilirsiniz.

Sıvı Tüketimine Dikkat Edin

Sıcak yaz aylarında en önemli konulardan biri yeterli sıvı alımıdır. Bebeğiniz 6 aylıktan küçükse su içmesine gerek yoktur. Sadece anne sütü ya da formül süt yeterlidir. Ek gıdaya geçen bebeklerde ise her öğünden sonra su vermeye ve sıvı takviyesi yapmaya özen gösterin. Bunun yanı sıra süt, ayran, meyve suyu, komposto gibi içecekleri de sunabilirsiniz. Yazın terleme ile beraber sıvı ihtiyacında artış meydana gelir. Bu yüzden bebeğinize kış aylarında tükettiğinden daha fazla sıvı sunmaya dikkat edin.

Taze Meyve ve Sebze İçerikli Öğünler Hazırlayın

Yaz aylarında havanın ısınmasıyla beraber bebeklerde iştah azalması görülebilir. Bu konuda ısrarcı olmak yerine hafif yemekler hazırlayabilirsiniz. Mevsim sebzelerinden oluşan hafif, zeytinyağlı yemekler ile karpuz, üzüm, kavun gibi sıvı oranı yüksek mevsim meyvelerini sunabilirsiniz. Ev yapımı yoğurt, karpuz, komposto, soğuk çorba gibi seçenekleri de değerlendirerek öğünleri cazip hale getirebilirsiniz.

Gıdaları İyi Koşullarda Muhafaza Edin

Sıcak havalar gıdaların çabuk bozulmasına neden olur. Bu yüzden yaz aylarında özellikle et ve süt ürünlerini iyi koşullarda saklamaya çalışın. Ayrıca meyve ve sebzeleri bol su ile yıkayarak temizlemeye dikkat edin.

Bebeklerde Kabızlık Oluşturan Gıdalardan Kaçının

Bebeklerde kabızlık en sık görülen sorunlardan biridir. Bunun önüne geçmek için bağırsakların çalışmasına yardımcı olan lifli ve posalı gıdalardan oluşan öğünler hazırlamaya özen gösterin. Kefir, yoğurt, ayran gibi doğal probiyotikleri beslenme programına dahil edin. Bebeğinizin bol bol su içmesini sağlayarak da kabızlığın önüne geçebilirsiniz.

Doğal Beslenmeyi Destekleyen Sağlıklı Gıdalar Sunun

Bebeğinize olabildiğince doğal kaynaklı besinler sunmaya çalışın. Doğallığından emin olduğunuz organik gıdalarla beslenmesini sağlayın. Güvenilir markaları tercih edin.

Bebeklerde İshale Dikkat Edin

Sıcak yaz aylarında ishal oldukça sık rastlanan bir sağlık sorunudur. İçme sularının temiz olmaması, deniz ve havuz suyuna maruz kalmak, gıdaların hijyenine dikkat edilmemesi gibi pek çok sebep ishale zemin hazırlar. Yaz aylarında bebeğinizin bol sıvı almasını sağlayarak, temiz içme suyu temin ederek, gıdaların hijyenine dikkat ederek ve öğünleri probiyotiklerle destekleyerek ishalin önüne geçebilirsiniz.

Alerjik Yiyeceklerden Uzak Durun

Ek gıda dönemiyle beraber yeni gıdalarla tanışan bebeğinizde bazı besinlere karşı alerji gelişebilir. Bu nedenle 3 gün kuralını uygulayabilirsiniz. Bebeğinize ilk defa verdiğiniz bir gıdadan sonra yeni bir gıdaya geçmeden 3 gün beklemek, olası alerji riskini engellemenizi sağlar. Böylece herhangi bir reaksiyonda bebeğinizin hangi besine karşı alerji geliştirdiğini de öğrenmiş olursunuz. Yaz aylarında incir, çilek, şeftali gibi meyveler alerjiye sebep olabilir.

Siz de bebek beslenmesi konusunda bilgili ve bebek bakımı konusunda deneyimli bir bebek bakıcısı arıyorsanız, geniş ve güvenilir portföyü ile enuygunbakici.com yanınızda!  Bebek Bakıcısı Profillerini incelemek için hemen ziyaret edebilirsiniz.