Türk Oyun Ablası mı? Yabancı Oyun Ablası mı ?

23 Eylül, 2022

Anahtar Kelime 1Anahtar Kelime 2Anahtar Kelime 3
eub logo

Yazan Yayınlayan

enuygunbakici.com

Türk Oyun Ablası mı? Yabancı Oyun Ablası mı ?

Oyun Ablası Nedir?

Oyun ablası; çocuklara oyun, ödev, dil gelişimi, okul öncesi eğitimi gibi konularda destek olan ve rehberlik eden alanında uzman kişilere denir. Ailelerin tercihine göre yarım gün ya da yatılı şekilde hizmet sunabilirler. Çocukların kaliteli vakit geçirmesine ve sosyalleşmesine yarar sağlayan oyun ablaları hem çalışan anneler için hem de çocuğunun gelişimini ev ortamında desteklemek isteyen aileler için avantaj sağlar. Peki, oyun ablası çocuğunuzun gelişimine nasıl katkıda bulunur? Türk oyun ablası mı, yabancı oyun ablası mı seçmelisiniz? İşte yanıtlar…

Oyun Ablası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Oyun ablası seçmek oldukça hassas ve önemli bir konudur. Çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayacak, farkındalığını geliştirecek ve aynı zamanda temel bakım ihtiyaçlarını da karşılayacak bir oyun ablası seçmeniz gerekir. Bu konuda size yardımcı olacak bazı kriterleri şöyle sıralamak mümkün:

  • Alanında bilgi sahibi ve deneyimli bir oyun ablası seçin. Çocuk Gelişimi ya da Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden mezun ya da en azından bu alanda eğitim alan bir üniversite öğrencisi olmasına dikkat edin.
  • İngilizce bilen ya da Almanca ve Fransızca gibi en çok konuşulan Avrupa dillerine hakim bir oyun ablası çocuğunuzun yabancı dil edinimine faydalı olabilir.
  • Taleplerinize ve aile yaşantınıza uyum sağlayabilecek yapıda bir oyun ablası seçmeniz avantaj sağlayabilir.
  • Seyahatleriniz ve iş planlamalarınıza göre çocuğunuzla kalabilecek bir oyun ablası kolaylık sunar.
  • İletişimi kuvvetli ve insan ilişkilerinde iyi bir oyun ablası hem çocuğunuzla iletişimde hem de sizinle geri dönütler konusunda etkili bir bilgi alışverişi sağlayabilir.

Eğitimli Oyun Ablasının Çocuk Gelişimine Yararları Nelerdir?

Alanında deneyimli, eğitimli, sevgi dolu ve ilgili bir oyun ablası çocuğunuzun dil gelişimi, bilişsel gelişim, motor gelişim, sosyal ve duygusal gelişim gibi pek çok gelişim alanına katkı sağlayabilir.

  • Verimli etkinliklerden oluşan bir program hazırlayabilen oyun ablası beraber geçirilen zamanın kaliteli olmasını sağlar. Akıl oyunları, satranç, zeka geliştiren oyunlar ve faaliyetlerle çocuğunuzun bilişsel gelişimini destekleyebilir.
  • Dil bilen bir oyun ablası çocuğunun yabancı dil edinimini kolaylaştırabilir. İngilizceye yönelebileceğiniz gibi İspanyolca ve Rusça gibi rağbet gören yabancı diller konusunda bilgili bir oyun ablası da tercih edebilirsiniz.
  • Eğitimli bir oyun ablası çocuğunuzun sosyalleşmesine katkı sağlar.
  • İlgili, dikkatli ve eğitimli bir oyun ablası çocuğunuzun yeteneklerini keşfetme konusunda size rehberlik edebilir.
  • Eğitimli bir oyun ablası çocuğunuzun ödevleri konusunda da size destek olabilir.

Türk Oyun Ablası mı, Yabancı Oyun Ablası mı?

Çocuğunuzun gelişimini bir oyun ablası ile desteklemeyi düşünüyorsunuz. Ancak Türk mü yoksa yabancı bir oyun ablası mı seçmeniz gerektiği konusunda kafanız karışıksa işte size karar noktasında yardımcı olabilecek birkaç püf nokta!

Her iki seçenekte de avantajlar ve dezavantajlar söz konusu. Türk oyun ablası iletişim konusunda kolaylık sağlayabilir. Kültürel uyum çok daha kolay gerçekleşir. Çocuğunuzun ödevlerine destek olmasını istiyorsanız Türk oyun ablası bu konuda size daha iyi yardımcı olabilir. Çocuğunuz kaliteli vakit geçirirken yabancı dil de öğrensin istiyorsanız yabancı dil bilen Türk oyun ablası tercih edebilirsiniz.

Yabancı oyun ablası, yabancı dil edinimi konusunda çocuğunuza destek olabilir. Ancak çocuğunuz henüz kendi ana diline hakim değilse bu bir sorun oluşturabilir. Kendi ana dilini edinme süreci uzayabilir. Bununla beraber ana dil gelişimini tamamlamış çocuklar için “bilingual” denilen çift dilli bir ortam yabancı dil gelişimini doğal ortamda edinmek bakımından yararlı olabilir. Yabancı dil tercihini seçeceğiniz oyun ablasına göre yapabilirsiniz. Avrupa dillerinin yanı sıra Farsça ve Arapça gibi yine çok konuşulan dillere de yönelebilirsiniz. Farklı kültürlerden gelen Özbek, Rus, Kırgız oyun ablaları çocuğunuzun farklı kültürlerle adaptasyonuna fayda sağlayabilir. Türk kültürüne yakın olmasını istiyorsanız Türkmen ya da Azeri bir oyun ablası seçebilirsiniz. Yabancı oyun ablası Türkçeye yeterince hakim değilse ödevlere yardımcı olma konusunda dezavantaj yaratabilir.

Siz de oyun ablası arıyorsanız alanında deneyimli ve bilgi sahibi Türk ve Yabancı oyun ablası profilleri için hemen ziyaret edin https://www.enuygunbakici.com/oyun-ablasi-ariyorum