Hasta Bakıcının Görevleri Nelerdir ?

1 Kasım, 2022

Anahtar Kelime 1Anahtar Kelime 2Anahtar Kelime 3
eub logo

Yazan Yayınlayan

enuygunbakici.com

Hasta Bakıcının Görevleri Nelerdir ?

Bakıcı, bakıma muhtaç kişinin genel bakımı ile ilgilenen ve günlük aktivitelerine yardımcı olan kişidir. Bakıcıların görev ve sorumlulukları, tıbbi bakımın ötesine uzanır. Bir hasta bakıcı, günün belirli saatlerinde çalışabilir ya da tüm gün kalan yatılı hasta bakıcı olarak hizmet verebilir. Her bakıma muhtaç kişinin ihtiyacı farklı olacağından her bakıcının görev ve sorumlulukları da değişebilir. Bakıcının sorumlulukları bakım altındaki kişinin sağlığına ve ihtiyaçlarına bağlı olarak değişir.

Hasta Bakıcının Görevleri Nelerdir?

Bakıcının görevleri günlük olarak değişebilse de, bazı temel sorumlulukları aynı kalır. Hasta bakıcının görevleri bu şekilde sıralanabilir:

  • Bakım verdiği kişinin sağlığını kontrol etmek bir hasta bakıcının temel görevidir. Bu görev, tıbbi randevuları planlamayı, kullanılan ilaçları takip etmeyi ve kronik olan durumları yönetmeyi içerebilir.
  • Yemek, duş ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlara yardımcı olmak, hasta bakıcının görevleri arasında bulunur.
  • Hasta bakıcı, bakıma muhtaç kişinin ilaçlarını takip etme ve bu ilaçları doğru zamanda verme gibi konularda yardımcı olur.
  • Bir bakıcının ev içinde veya dışında bakıma muhtaç kişiye hareket kabiliyeti konusunda da destek olması gerekir.
  • Bakıma muhtaç kişiler hafıza ya da hareket sorunları nedeniyle ev işlerini yapamayacak durumda olabilirler. Günlük ev işlerinde bakılan kişiye rahatlık ve destek sağlamak, bakıcının görevleri arasında bulunabilir.
  • Düşmeler, yaşlıların ve hasta kişilerin sağlığı için büyük bir risk oluşturur. Bu aşamada bir hasta bakıcı düşmeleri önlemeye yardımcı olarak sevdiklerinizin güvende ve rahat hissetmesine yardımcı olabilir.
  • Bakıma ihtiyaç duyan kişiyi doktor randevularına ve diğer sosyal etkinliklere götürmek için destek verebilir.
  • Birlikte kahve içmekten sohbet etmeye kadar arkadaşlık bağları kurmak da bakıcılığın görevleri içerisinde sayılır. Özellikle yaşlı kişilerde yalnızlık hissi, depresyon gibi bazı ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu amaçla yaşlılara gerekli ilgi ve sevginin sağlanması onların hayata daha sıkı bağlanmasına yardımcı olabilir.

Hasta Bakıcıda Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Kaliteli bir hizmet sunmak için bir hasta bakıcının istikrarı ve sürekliliği sağlayacak özelliklere sahip olması gerekir. Siz de, bakıcınızın bu özelliklere sahip olduğunu gördüğünüzde sevdiğiniz kişinin emin ellerde olduğunu anlayabilirsiniz. Bir hasta bakıcının taşıması gereken önemli özelliklerden bazıları şu şekilde belirtilebilir:

  • Sabır: Evde bakım hizmeti veren kişilerin sabırlı olması gerekir.
  • Deneyim: Deneyimli bir bakıcı, işlerin daha konforlu ve hızlı bir şekilde tamamlanmasına destek olabilir.
  • Merhamet: Şefkatli bir kişi, bakıma muhtaç kişiyle empati yapabilir ve o kişinin neler yaşadığını anlayabilir.
  • Dikkat: Hasta bakıcının meydana gelen ihtiyaçlara ve değişikliklere karşı dikkatli olması önemlidir.
  • Güvenilirlik: Hasta bakıcılar genellikle bakımını üstlendikleri kişinin eşyalarına erişime sahiptir. Bu açıdan bakıcının güvenilir olması son derece önem taşır.

Hasta Bakıcı Maaşları

Hasta bakıcıların sunduğu kaliteli hizmet anlayışı ile evde bakım hizmetleri yaygınlaşmaya devam eder. Bakıcıların deneyim ve uzmanlıkları, bakıma muhtaç kişilerin ve ailelerinin yeterli memnuniyeti hissetmesini sağlar. Hasta bakıcıların maaşları diğer bakıcıların maaşlarına oranla biraz daha yüksek olsa da, sevdiklerinizin ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanmasına her zaman destek olan bakıcılar sayesinde huzurlu ve güvende olduklarından emin olabilirsiniz. Hasta bakıcılık, genellikle fazla mesaisi olan zorlu bir iştir. Bir bakıcı gündüzleri, akşamları, hafta sonları ve tatilleri içeren bir şekilde çalışabilir. Hatta hasta bakıcılar çoğunlukla yatılı ve tam zamanlı olarak çalışır. Bu gibi tüm etkenler hasta bakıcı maaşlarının belirlenmesine etki eder. Bakıcı ücretlerinin diğer bakıcılara oranla biraz daha yüksek olmasının sebepleri arasında aşağıdaki faktörler de bulunur:

  • Bakıcının deneyim düzeyi
  • İşin zorluğu ve yoğunluğu

Hasta bakıcı seçme sürecinizin doğru şekilde yürütülmesi, alacağınız hizmetten ne ölçüde memnun kalacağınızı büyük oranda etkiler. Siz de enuygunbakıcı ile iletişime geçerek; İstanbul, Ankara, İzmir dahil bütün şehirlerdeki bakıcı portföyünde bulunan çok sayıda deneyimli ve güvenilir hasta bakıcı profili arasından size uygun olan, en doğru bakıcıyı seçebilirsiniz. Hasta Bakıcısı Profillerini görmek için hemen ziyaret edebilirsiniz.