Bebek Bezi Nasıl Seçilir ?

23 Eylül, 2022

Anahtar Kelime 1Anahtar Kelime 2Anahtar Kelime 3
eub logo

Yazan Yayınlayan

enuygunbakici.com

Bebek Bezi Nasıl Seçilir ?

Bebeklerin cildi doğumdan tuvalet eğitimi dönemine kadar tüm gün bebek bezi ile temas halindedir. Bu nedenle bebek bezi seçimi anne babaların en çok dikkat ettiği bebek bakım konularından biridir. Ebeveynler özellikle bebeklerini kucaklarına aldıkları ilk andan itibaren bebek bezi nasıl bağlanır, ne sıklıkta değiştirilir, en iyi bebek bezi nasıl seçilir gibi konularda kararsız kalabilirler. Nitelikli bir araştırma ve biraz da tecrübeyle akıllardaki soru işaretlerini kolayca dağıtmak mümkün. Bebeğinizin ihtiyaçlarını dikkate alarak ona en iyi bakımı sunabilirsiniz.

Bebek Bezi Modelleri Nelerdir?

Bebekler hızlı bir şekilde büyür ve gelişirler. Bebek bezleri bebeklerin büyürken değişen gereksinimlerine cevap verecek şekilde farklı modellerde tasarlanır. Bebek bezi modellerini şöyle sıralamak mümkündür:

  • Prematüre bebek bezi: Beklenen doğum zamanından önce dünyaya gelen düşük doğum ağırlıklı bebekler için kullanılan bebek bezleridir. Genellikle 0-3 kilo aralığı baz alınarak tasarlanır.
  • Yenidoğan bebek bezi: Yenidoğan döneminin ihtiyaçlarına göre üretilir. Göbek bağını koruyan göbek oyuntusu bölümü bulunur. Organik içerikleri ile öne çıkan yenidoğan bebek bezleri, ekstra yumuşak ve pamuksu dokuları ile öne çıkar.
  • Standart bebek bezi: Emicilik, kuruluk gibi özellikleri bulunan ve bebekler büyüdükçe artan kilolarına paralel olarak numaralandırılan bebek bezleridir.
  • Külot bez: Bebeklerin hareketlendiği ve zeminde yatırıp bez bağlamanın güç hale geldiği dönemlere özel tasarlanan bebek bezleridir. Külot gibi pratik bir şekilde giydirilen ve yanlarından yırtılarak çıkarılan bebek bezleridir.
  • Mayo bez:Tatil dönemlerinde denizde ve havuzda vakit geçiren bebeklerin konforu düşünülerek tasarlanan bebek bezleridir. Mayo bezler, su içerisindeyken standart bezler gibi suyu emip hızlı bir şekilde şişmez.
  • Kız ve erkek bebeklere özel bebek bezi: Bazı markalar kız ve erkek bebeklerin gereksinimlerine göre farklı bebek bezleri tasarlar.
  • Akıllı bebek bezleri: Bebeklerin idrar yolu enfeksiyonunu belirleme özelliğine sahip bebek bezleridir.

İyi Bir Bebek Bezi Nasıl Olmalıdır?

Bebekleri için her şeyin en iyisini isteyen anne babalar bebek bezinin de en kalitelisini satın almak isterler. İyi bir bebek bezinde bulunması gereken özellikler şöyle sıralanabilir:

  • Emiciliği yüksek olmalı. Sıvıyı hızla emen bezler, bebeklerin cildinde pişik oluşmasının önüne geçer.
  • İyi bir bebek bezi kuru hissettirmeli. Sıvıyı emdikten sonra cildin kuru kalmasını sağlayan bezler, bebeklerin cilt sağlığını ve konforunu destekler.
  • Dokusu bebeklerin narin cildine uyumlu olmalı.
  • Islaklık göstergesi bulunan bebek bezleri özellikle ilk aylarda oldukça kolaylık sağlar.
  • İyi bir bebek bezi bariyerleri sayesinde sızdırma yapmaz.
  • Yapışkan bantları ile pratik bir biçimde açılıp kapanabilen bebek bezleri bez kontrolünde ve bez değişiminde kolaylık sağlar.
  • İyi bir bebek bezi dermatolojik olarak test edilmiş olmalı.

Bebek Bezi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bebeklerin cildi hassas ve tahrişe açık bir yapıda olduğu için bebek bezi seçimini iyi yapmak gerekir. Bebek bezi seçerken ilk dikkat etmeniz gereken şey, bebeğinizin kilosudur. Markalar, bebek bezlerini kilo aralıklarına göre numaralandırır. Siz de buna göre seçiminizi yapabilirsiniz. Pamuk bazlı bebek bezlerini tercih etmeniz olası tahriş ve pişiklerin önüne geçmenizi sağlar. Bebeğinizin fiziksel özelliklerine en iyi şekilde cevap veren ürünü seçmelisiniz. Bu anlamda en ideal bebek bezi, göbek bölgesini sıkmadan kavrar. Bariyerleri ise bebeğinizin bacaklarını rahatsız etmeden sızıntıları önler. En iyi bebek bezini seçtikten sonra aşağıdaki adımları takip ederek bebeğinizin bezini kolayca bağlayabilirsiniz:

  • Bir alt açma örtüsü serip bebeğinizi örtü üzerine yatırın.
  • Bebeğinizin kirli bezini alıp altını ıslak bir pamuk ile temizledikten sonra pişik kremini sürün.
  • Yapışkan bantların bulunduğu kısım bebeğinizin beline gelecek şekilde temiz bebek bebek bezini yerleştirin.
  • Bezin alt kısmını bebeğinizin bacaklarının arasından geçirerek cırt cırtları yapıştırın.

Bebeğinizin bezini ilk aylarda 2-3 saatte bir değiştirebilirsiniz. İlerleyen aylarda ise bebeğinizin ihtiyaçlarına göre bu süreyi kendiniz belirleyebilirsiniz. Pişik ve tahrişin önüne geçmek için bez değişimini sık aralıklarla yapmaya özen göstermelisiniz. Siz de bebek bakımı konusunda deneyimli ve sevgi dolu bir bebek bakıcısına ihtiyaç duyuyorsanız, enuygunbakıcı portföyünde bulunan eğitimli ve güvenilir Bebek Bakıcısı Profillerini hemen inceleyebilirsiniz.